Dette er min absolutte favorit marmelade. Min mor og mormor har lavet denne så længe jeg kan huske. Den smager himmelsk på hjemmebagt franskbrød.
Jeg har også brugt den meget i havregryn med mælk eller i havregrød.
Den må endelig ikke forveksles med æblemos!!!
2 kg æbler
Jeg har også brugt den meget i havregryn med mælk eller i havregrød.
Den må endelig ikke forveksles med æblemos!!!
2 kg æbler
1/4 liter vand
400 g. sukker
2 vaniljestænger
1 spsk. Atamonpulver
400 g. sukker
2 vaniljestænger
1 spsk. Atamonpulver
Fremgangsmåde:
Skyl æblerne. Fjern kernehuset og skær dem i tern. Æblerne puttes i en stor gryde sammen med vandet. Koges i ca. 10 - 15 min til æblerne er godt møre. Mosen blendes helt med en stavblender.
Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Brug ca. 1 tsk. sukker til vaniljekornene for at få dem til at dele sig bedre. Skær vaniliestængerne i små stykker på ca. 0,5 cm og put dem i mosen. Tilsæt nu sukkeret og kog det til sukkeret er helt opløst.
Marmeladen tages nu af kogepladen og atamonen tilføjes.
Hæld marmeladen i skoldede, rene glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar