tirsdag den 24. juli 2012

Fersken- og nektarinmarmelade m. citron

500 g nektarin
500 g fersken
500 g sukker
1 vaniljestang
4 spsk citronsaft
1 ps gul melatin

Fremgangsmåde:
Nektarinerne udstenes og halveres og skæres i mindre stykker.
Fersknerne skoldes og skindet rives af. Udsten dem og skær også dem i mindre stykker.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. 1 tsk sukker blandes i kornene for at fordele dem bedre.
Kom frugterne i en stor gryde og tilsæt sukker, citronsaft, vanilje (stang og korn). Bring det i kog under omrøring ved middel varme og kog det i ca. 5 min. uden låg.
Tag gryden af varmen og mos massen så den får den konsistens du ønsker. Med eller uden klumper.
Tilsæt posen med melatin.
Marmeladen kan nu hældes på rene og skoldede glas.

Opskrift fra Spis Bedre 08/2012

Ingen kommentarer:

Send en kommentar