mandag den 23. juli 2012

Græskarmarmelade med æble og vanilje


500 g græskarkød
2 æbler
500 g sukker
½ vaniljestang
1 spsk. atamon

Fremgangsmåde:
Græskarkødet skæres i tern på ca. 1-2 cm. Æblerne rives groft på et rivejern. 
Flæk vaniljestangen og skrabkornene ud. Bland ca 1 tsk af sukkeret med vaniljekornene, for at få kornene til at fordele sig jævnt. Kom græskar, æble, vaniljestænger og -korn sammen en gryde og kog det på middelvarme til ca 10 min. Husk at tilføje lidt vand, så det ikke brænder på. Når det har kogt, skal græskaret og æblerne være mos. Tilsæt evt. mere vand efter behov.
Tilsæt derefter sukkeret og kog det op igen i ca. 5 min. 
Atamonen tilsættes til sidst. 
Hæld på skoldede glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar