tirsdag den 24. juli 2012

Kirsebærmarmelade

½ kg sure kirsebær
½ stang vanilje
250 g sukker
2-3 tsk gul melatin
1 spsk sukker
50 g mandler

Fremgangsmåde:
Pil stenen ud af kirsebærrene og put dem i en gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kornene blandes med 1 tsk sukker for at fordele vaniljekornene bedre.
Put derefter vaniljestangen og kornene i gryden og drys sukkeret over. Lad det nu trække en times tid.
Bring kirsebærrene i kog under svag varme. Lad det simre i ca. 10 min til bærrene er møre.
Tilsæt sukkeret og lad det smelte. Gryden tages af varmen og tilsæt melatinen. Sørg for at rør det godt ud. Marmeladen bringes i kog igen og koges yderligere 2-3 min.
Smut mandlerne og hak dem fint. Rist dem gyldne på en tør pande og rør dem derefter i marmeladen.
Kom derefter marmeladen på rene, skoldede glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar