mandag den 23. juli 2012

Rabarbermarmelade m. lime, ingefær og kanel


1 kg rabarber
400 gr sukker
1 vanillestang
½ tsk. kanel
revet skal fra en økologisk lime
1 tsk. revet ingefær
1 spsk. atamon

Fremgangsmåde:
Rens rabarber og skær dem i stykker - ca. 3 cm.
Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Bland ½ tsk sukker sammen med vaniljekornene for at få vaniljekornene til at dele sig jævnt.
Puttes i en gryde med alle ingredienserne og en lille smule vand, så det ikke brænder på. Sæt det over middel varme indtil det koger. Rør i det ind i mellem, så sukkeret fordeles.
Koges i ca. 15-20 min. mens der røres. Hvis man ikke vil have klumper i marmeladen kan man blende marmeladen med en stavblender. Jeg plejer blot at mose rabarberne ud med en grydeske. 
Hældes på skoldede glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar