500 g solbær
500 g æbler
2 spsk solbærrom (kan udelades)
1 kg sukker
2 spsk vand
1 brev gul melatin
Fremgangsmåde:
Skræl æblerne og fjern kernehuset og skær dem i tern.
Svits æbler, solbær og solbær på en stor sortépande med 2 spsk vand i ca. 10-15
min under lav varme indtil æblerne og solbærene er reduceret til en blød masse -
tilsætte lidt mere vand, hvis frugten holder sig til bunden af gryden.
Tilsæt sukker og rør over svag varme, indtil det er helt opløst. Hæv varmen og bring det i kog. Kog syltetøjet af under kraftig varme og under jævnlig omrøring for at forhindre marmelade brænder på i bunden af gryden. Marmeladen bør tage 5-7 minutter at få den rigtige konsistens. Test ved at tage en lille mængde af syltetøj på en kold tallerken. Lad det ligge i et minut. Rør ved marmeladen med din finger eller en ske. Hvis den har dannet skorpe og den rynker så er den færdig. Hvis marmeladen ikke er helt klar, koges marmeladen i yderligere 2 min. Lav testen en gang til. Fortsæt fremgangsmetoden indtil den rette konsistens. Tilsæt til sidst melatin.
Hæld syltetøjet i skoldede glas.
Hæld syltetøjet i skoldede glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar