tirsdag den 24. juli 2012

Solbær- og æblemarmelade



500 g solbær
500 g æbler
2 spsk solbærrom (kan udelades)
1 kg sukker
2 spsk vand
1 brev gul melatin

Fremgangsmåde:
Skræl æblerne og fjern kernehuset og skær dem i tern. Svits æbler, solbær og solbær på en stor sortépande med 2 spsk vand i ca. 10-15 min under lav varme indtil æblerne og solbærene er reduceret til en blød masse - tilsætte lidt mere vand, hvis frugten holder sig til bunden af ​​gryden.

Tilsæt sukker og rør over svag varme, indtil det er helt opløst. Hæv varmen og bring det i kog. Kog syltetøjet af under kraftig varme og under jævnlig omrøring for at forhindre marmelade brænder på i bunden af ​​gryden. Marmeladen bør tage 5-7 minutter at få den rigtige konsistens. Test ved at tage en lille mængde af syltetøj på en kold tallerken. Lad det ligge i et minut. Rør ved marmeladen med din finger eller en ske. Hvis den har dannet skorpe og den rynker så er den færdig. Hvis marmeladen ikke er helt klar, koges marmeladen i yderligere 2 min. Lav testen en gang til. Fortsæt fremgangsmetoden indtil den rette konsistens. Tilsæt til sidst melatin.

Hæld syltetøjet i skoldede glas.

Hæld syltetøjet i skoldede glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar